De ballenvreters van Rotterdam

Waar je ook vandaan komt het maakt niet uit. Als je eenmaal hebt deelgenomen aan het prestigieuze en tot in de tenen Rotterdams evenement “Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten” dan behoor je tot de echte Rotterdammers.

Wie mag zich Winnaar van het RTV Rijnmond Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten noemen. De titel van dit Open Kampioenschap is een van de belangrijkste te behalen titels in Rotterdam. De inschrijving is beperkt en wordt voorafgegaan door een aantal zware voorrondes. De selectie vind plaats in de maanden voorafgaand aan dit kampioenschap.

Vandaag 11 december 2013 vond in samenwerking met De Ballentent in Rotterdam de vijfde editie van het RTV Rijnmond Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten plaats. Een titanenstrijd om de eer, de titel en uiteraard de verchroomde gehaktbal, uitgereikt door niemand minder als Sander de Kramer.

DSC_6038

De tafel is gedekt, de kandidaten staan klaar. Laat de ballen maar komen.

Aankomst van de culinaire dissidenten
Het deelnemersveld bestaat uit geharde ballenvreters, dat is wel duidelijk als we de kandidaten zien aantreden bij het begin van dit toch wel unieke open kampioenschap. De sfeer is goed, de spanning om te snijden. Het is duidelijk dat de deelnemers zich terdege hebben voorbereid. Sommige deelnemers blijken zich dagenlang te hebben onthouden, van gehaktballen wel te verstaan.

DSC_6080

Weer een geruchtmakende doofpot affaire in Rotterdam.
Het gerucht zoemde al lange tijd rond dat de jury omkoopbaar zou zijn. Bij navraag bij de betreffende juryleden werd dit ongegeneerd en volmondig beaamt door 1 van de vrouwelijk juryleden.DSC_6049 Ingrijpende maatregelen en acties werden niet genomen gezien de hormonale toestand van het jurylid. Slechts een strengere juryselectie zou dit soort uitwassen in de toekomst kunnen voorkomen.

DSC_6090Sander de Kramer “de verchroomde gehaktbal is de enige bokaal die ik nog zou willen toevoegen aan mijn prijzenkast”

DSC_6065 Jack Kerklaan in gesprek met de gedoodverfde winnaar.
Onverschrokken en uiterlijk onbewogen wordt er nog een balletje opgeschept.

DSC_6111 Het is definitief, de winnaar is …..Sjaak
Eer en eeuwige roem valt hem ten deel. Maar ook, en daar was het uiteindelijk om te doen, de verchroomde gehaktbal.

De muzikale omlijsting kwam van Dave en Perry. Om te voorkomen dat onze redactie wordt overbelast met boekingsverzoeken melden wij hier het internetadres waarop dit illustere duo is te bereiken en vooral ook te boeken. www.wijzijndekanjers.nl