Praktijk voor Beeldend therapie

José Gelens, beeldend therapeut sinds 2004. Geboren en getogen op Rotterdam zuid. Hier heeft José tot 2004 als beeldend kunstenaar en decorbouwer gewerkt. Vanuit het werk en vanuit deze achtergrond is bij José de interesse gewekt voor dat wat mensen beweegt om bepaalde keuzes te maken. Hoe dit te benaderen op een creatieve manier, heeft haar doen besluiten om beeldend therapeut te worden. Hierin komt voor haar de aandacht voor de mens en zijn problematiek en de creativiteit om dit te veranderen, met niet alleen woorden, prachtig samen.

José Gelens heeft sinds 2004 gewerkt als beeldend therapeut bij “De Grote Rivieren”( Nu Yulius) en tot 2016 bij “De Viersprong”. Sinds 2016 heeft zij haar eigen praktijk voor beeldende therapie in Leiden en in Rotterdam.

Beeldende therapie is een ervaring gerichte therapie om contact te maken met je interne wereld en je lichaam. Beeldende therapie is een therapie waarin je meer vanuit je gevoelens werkt en minder over je gevoelens praat. Dit doe je door met je handen beelden te gaan vormgeven. Je geeft uitdrukking aan dat wat er in jou speelt aan gevoelens en denkpatronen met materialen, zoals steen, klei, potlood, verf, houtskool.

https://www.praktijkvoorbeeldendetherapie.nl